Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Φρέσκια ρίγανη

Θέλουμε λίγη ρίγανη για το φαγητό ή τη σαλάτα. Ποιό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε; Να ρίξουμε λίγη απ΄ τη ρίγανη που μαζέψε πρόπερσι ο θείος στο χωριό; Όχι, υπάρχει κάτι καλύτερο: η φρέσκια ρίγανη. Αυτή που κόβουμε με τα χέρια μας ... 
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ρίγανη
Η καλλιέργεια της ρίγανης σε γλάστρα είναι εύκολη ακόμη και για αρχάριους κηπουρούς (φωτ. Δ.Α.)


2 σχόλια:

  1. Τι λίπασμα χρησιμοποιούμε στη ρίγανη; Μπορούμε το ίδιο να χρησιμοποιοήσουμε και σε άλλα αρωματικά φυτά; Πχ θυμάρι, δεντρολίβανο; Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,
      Χρησιμοποιούμε κάποιο πλήρες και λίγο - πολύ ισορροπημένο λίπασμα. Δηλαδή κάποιο που έχει όλα τα κύρια θρεπτικά στοιχεία (άζωτο, φώσφορο και κάλιο) σε περίπου ίδιες αναλογίες. Τα οργανικής προέλευσης λιπάσματα είναι ακριβότερα από τα ανόργανα (που τα λέμε και χημικά) και σίγουρα καλύτερα από πολλές πλευρές. Επίσης μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε γλαστρικά φυτά όποια κι αν είναι η μορφή τους (υγρή, σκόνη ή κοκκώδης) αφού δεν αφήνουν άλατα μέσα στο χώμα της γλάστρας, αντίθετα με τα χημικά τα οποία για τα γλαστρικά φυτά συμφέρει να είναι υγρά ή σε μορφή σκόνης.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.