Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τριανταφυλλιές και καρποφόρα

Αν το χώμα του κήπου μας δεν είναι ούτε λασπωμένο, ούτε σκεπασμένο από χιόνι, τότε η εποχή αυτή είναι πολύ καλή για να φυτέψουμε γυμνόρριζα φυτά. 
Στην αγορά θα βρούμε ένα σωρό από γυμνόρριζα καρποφόρα. Αχλαδιές, μηλιές, κερασιές, βερικοκιές και όλα τα άλλα φυλλοβόλα καρποφόρα μπορούν να φυτευτούν τώρα. Επιπλεόν θα βρούμε και τεράστια ποικιλία από γυμνόρριζες τριανταφυλλιές συσκευσμένες σε πλαστικές σακούλες. 

Τώρα φυτεύουμε γυμνόρριζα καρποφόρα (φωτ. Δ.Α.)
Αυτά τα φυτά το χειμώνα είναι φτηνά γιατί είναι μικρά, επίσης δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε σκάβωντας τεράστιους λάκκους και τέλος οι πιθανότητες να αποτύχει η φύτευση είναι ελάχιστες. 
Δείτε σύντομες οδηγίες για το πώς φυτεύουμε πατώντας εδώ και μερικά στοιχεία για τις τριανταφυλλιές, εδώ

Όσον αφορά τα καλλωπιστικά, είναι περίεργο πως, εκτός από τις τριανταφυλλιές και κάποια δέντρα όπως οι μουριές, δεν μπορεί κανείς να βρεί εύκολα  άλλα είδη στην ελληνική αγορά. Φτηνά, μικρά, γυμνόρριζα, φυλλοβόλα καλλωπιστικά όπως η τσιντόνια, η φορσύθια, η γλυσίνα και ένα σωρό άλλα είναι δυσεύρετα. Όμως αυτό είναι άλλη συζήτηση ... 

Φορσύθια
Γιατί να μην μπορούμε να βρούμε στα φυτώρια φτηνές, μικρές γυμνόρριζες φορσύιθιες μέσα στο χειμώνα; (φωτ. Δ.Α.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.