Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Σημύδες

Τις τελευταίες εβδομάδες διαπίστωσα ότι μια παλιά (από το Νοέμβριο του 2012) ανάρτησή μου για τις Σημύδες στην Ελλάδα, είχε αυξημένη ζήτηση και δέχτηκε κάμποσες επισκέψεις. Έβαλα στο «ψαχτήρι» τις λέξεις, σημύδες και σημύδα και ανακάλυψα διάφορα πράγματα: 
Όπως ήταν αναμενόμενο βρήκα ότι υπάρχουν στην αγορά ένα σωρό έπιπλα από ξύλο σημύδας. Όμως υπάρχουν και προϊόντα από φύλλα και άλλα μέρη της σημύδας που υπόσχονται ότι εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα, αδυνατίζουν, ομορφαίνουν κ.λπ. Πιο ενδιαφέρουσα μου φάνηκε μία ποιητική συλλογή με τίτλο «Σημύδες» που τη βρήκα εδώ και εδώ. Θέλω να πιστεύω ότι ακριβώς από εκεί οφείλεται η αυξημένη επισκεψιμότητα της ανάρτησής μου και έτσι βάζω εδώ τους σχετικούς συνδέσμους με σκοπό, να διευκολύνω όσους ψάχνουν τα ποιήματα αυτά, να ανταποδώσω και επίσης να δώσω και στους δικούς μου αναγνώστες την ευκαιρία να ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό απ' τα χώματα, τα λουλούδια και τα φύλλα, που ίσως να μην είναι και τόσο άσχετο με αυτά. 
Σημύδα
Σημύδα κοντά στον Αγιο Γερμανό των Πρεσπών. (φωτ. Τ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.