Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Παγίδες εντόμων τώρα

Ο δάκος είναι ένα μικρό έντομο που προσβάλει την ελιά ζημιώνοντας την παραγωγή της. Η μύγα της Μεσογείου προσβάλει διάφορα καρποφόρα μεταξύ αυτών και τα εσπεριδοειδή. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες παγίδες που προσελκύουν τα έντομα αυτά εμποδίζοντάς τα να πάνε στα δέντρα μας. Ανάλογα με τον τύπο τους οι παγίδες είναι κολλητικές ή διαφόρων τύπων «δοχεία»(όπως μπουκάλια, σακουλάκια, πλαστικά κουτιά) που περιέχουν ουσίες που προσελκύουν τα έντομα. 

Παγίδα μύγα Μεσογείου
Κολλητική παγίδα για τη μύγα της Μεσογείου πάνω σε πορτοκαλιά. Το μειονέκτημά της είναι πως δεν πιάνει μόνο τη μύγα της Μεσογείου αλλά και άλλα έντομα που προσελκύονται από το χρώμα της (φωτ. Τ.Α.)
Τις λένε «οικολογικές παγίδες» επειδή με τη χρήση τους αποφεύγουμε τους ψεκασμούς με διάφορα εντομοκτόνα. Στην πραγματικότητα, οι κολλητικές παγίδες δεν είναι και τόσο οικολογικές αφού πιάνουν ένα σωρό έντομα που τα τραβάει το κίτρινο χρώμα της. Αντίθετα οι παγίδες σε δοχεία είναι πιο εξειδικευμένες, προσελκύοντας κυρίως τα επιβλαβή έντομα.  

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις κρεμάσουμε σε ελιές, σε πορτοκαλιές και άλλα εσπεριδοειδή.  
Παγίδα μύγας Μεσογείου
Παγίδα δοχείο γεμάτη με διάλυμα νιτρικής αμμωνίας για τη μύγα της Μεσογείου (φωτ. Τ.Α.)
Κολλητική παγίδα για το δάκο της ελιάς (φωτ. Τ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.