Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αστρόφυτα

Πήγα στην έκθεση των αστρόφυτων που έγινε στις 30 Μαΐου και έχω εδώ  μερικές φωτογραφίες οι οποίες μάλλον δεν καταφέρνουν να δείξουν πόσο παράξενα είναι αυτά τα φυτά. Ο συλλέκτης και εκθέτης Χρ. Χαραλαμπίδης διάλεξε για την έκθεση ό,τι πιο εντυπωσιακό είχε στο μπαλκόνι του. Ετσι πολλά απ' τα εκθέματα ήταν ανθισμένα. 

Τα αστρόφυτα είναι ένα γένος κάκτων με λίγα είδη και ποικιλίες στη Φύση, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες καλλιεργούμενες ποικιλίες δημιουργημένες από ερασιτέχνες ή επαγγελματίες καλλιεργητές. 
Έκθεση αστρόφυτων

Πρόκειται για φυτά μικρού μεγέθους, ιδανικά για όποιον δεν έχει άφθονο χώρο στη διάθεσή του. Εφ όσον προσέχει κανείς το πότισμά τους δεν είναι «δύσκολα» φυτά. Η αντοχή τους στο κρύο σταματά στους 0 , αν και υπάρχει ένα αστρόφυτο, το Astrophytum capricorne που τα καταφέρνει και σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες. 
αστρόφυτα
Υπάρχουν και δίχρωμες ποικιλίες (φωτ.Τ.Α.)


αστρόφυτο

Αγκάθια δεν έχουν εκτός από το Astrophytum ornatum που είναι και το μεγαλύτερο από τα αστρόφυτα αφού μπορεί να φτάσει μετά από χρόνια το «δυσθεώρητο» ύψος του 1 μ. 



αστρόφυτοΌλα τα άλλα γίνονται 30-40 εκ. ψηλά και μάλιστα αργά-αργά, πολύ αργά. Παρά την μικρή ταχύτητα ανάπτυξης, κάθε χρόνο, το καλοκαίρι θα δίνουν όμορφα, μεγάλα, κίτρινα άνθη ή κίτρινο-κόκκινα ενώ μόνιμο στολισμό παρέχουν οι λευκές, συμμετρικές και βελούδινες τούφες που βρίσκονται πάνω στο «σώμα» των φυτών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.