Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Καλή εποχή για να φυτέψουμε.

Οι φθινοπωρινές βροχές ξεκίνησαν. Το χώμα δροσίστηκε, δεν είναι πια ξερό. Κρύο και παγωνιά δεν έχουμε ακόμη. Αυτά όλα σημαίνουν ότι είναι κατάλληλη εποχή για να βάλουμε νέα φυτά στον κήπο. Ό,τι φυτέψουμε τώρα θα βρει νερό για να απλώσει τις ρίζες του ενώ η θερμοκρασία επιτρέπει την ανάπτυξη, πριν έρθει το θερμόμετρο δείξει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 
Τι φυτεύουμε; Ό,τι θέλουμε και είναι μέσα σε γλάστρα. 


Μπορεί να φυτέψουμε σχεδόν ό,τι θέλουμε τώρα (φωτ.Τ.Α.)


Οι εξαιρέσεις είναι εκείνα τα φυτά που σε λίγους μήνες, θα τα βρούμε στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα γυμνόρριζα καρποφόρα και τις γυμνόρριζες τριανταφυλλιές. Αυτά συμφέρει να τα φυτέψουμε από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο ή και το Μάρτιο ακόμη. 


Γυμνόρριζα κλήματα σε φυτώριο. Ό,τι είναι γυμνόρριζο φυτεύεται το χειμώνα. (φωτ.Δ.Α.)

Τώρα, μια μέρα που το χώμα δεν θα είναι λασπωμένο θα ανοίξουμε έναν λάκκο 2 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της μπάλλας χώματος του φυτού μας και το βάζουμε εκεί. Προσοχή θέλουν τα εξής σημεία: 
1. Δεν βάζουμε το φυτό βαθειά στο χώμα. Θέλουμε να είναι στο βάθος που ήταν και πριν. Ο σκοπός μας είναι να το φυτέψουμε και όχι να το θάψουμε. 
2. Οταν το νέο φυτό μπει στη θέση του, δεν πατάμε το χώμα γύρω του. Ποτίζουμε και εφ όσον κατέβει το χώμα, συμπληρώνουμε με όσο είναι απαραίτητο. 


Σχετική ανάρτηση είναι και αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.