Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανεμώνη. Πώς φυτεύουμε τα ριζώματά της;

Το φθινόπωρο βρίσκουμε στα κέντρα κήπου ριζώματα ανεμώνης που μπορούμε να τα φυτέψουμε για να ανθίσουν την άνοιξη. Τα ριζώματά της είναι κάτι ακανόνιστα κομματάκια ... ξύλου. Η εμφάνισή τους δύσκολα σε πείθει ότι μπορούν τελικά να δώσουν λουλούδια. 

Anemone

Το κόλπο με αυτά είναι το εξής: Πριν τα φυτέψουμε τα βάζουμε να μουλιάσουν για ένα βράδι μέσα σε νερό. Το άλλο πρωί θα δούμε ότι έχουν φουσκώσει και ότι πάνω τους διακρίνονται κάτι μικρά εξογκώματα, δηλαδή οι οφθαλμοί που θα δώσουν τους βλαστούς από τους οποίους θα εμφανιστούν αργότερα τα λουλούδια. Βάζουμε τα ριζώματα στο χώμα έτσι ώστε οι οφθαλμοί να «βλέπουν» προς τα πάνω. 

Anemone
Για να μεγαλώσει το φυτό κανονικά και να κρατήσουν τα λουλούδια πολλές μέρες, φυτεύουμε μέσα σε χώμα, με καλή στράγγιση, γόνιμο και πλούσιο σε οργανική ουσία. Αυτά όλα σημαίνουν ότι στη γλάστρα χρησιμοποιούμε χώμα εξωτερικού χώρου καλής ποιότητας ανακατεμένο με λίγη ελαφρόπετρα, ενώ τη στιγμή που φυτεύουμε βάζουμε κοντά στο ρίζωμα, αλλά όχι σε επαφή με αυτό, λίγο πλήρες λίπασμα. 
Αν πρόκειται να φυτέψουμε στο χώμα του κήπου, πρώτα το σκαλίζουμε σε βάθος (20-30 εκ.) και το εμπλουτίζουμε με ελαφρόπετρα (1-2 φτυαριές ανά τετραγωνικό μέτρο συνήθως φτάνουν) και άφθονη καλά χωνεμένη κοπριά ή κομπόστ. 
Δώστε σημασία στην καλή στράγγιση. Η ανεμώνη αγαπά την υγρασία αλλά όχι το στάσιμο νερό. Ποτίζουμε όποτε δούμε ότι το χώμα πάει να στεγνώσει. 

Δείτε ακόμη: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.