Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάσσια, κίτρινο το φθινόπωρο

Ίσως έχετε προσέξει το φθινόπωρο έναν θάμνο με άφθονα, κίτρινα άνθη και μαλακά, μικρά, πράσινα φύλλα. Είναι η κάσσια (Cassia corymbosa). Μπορεί να φτάσει τα 3-4 μ. σε ύψος με διάμετρο 2 μ. περίπου. Αν και αντέχει καλά στην ξηρασία, θα ανταποκριθεί στο τακτικό πότισμα με ταχύτερη ανάπτυξη. Μπορεί να φυτευτεί σε παραθαλάσσιους κήπους. Με την παγωνιά δεν τα πάει καλά, πάντως στην Αττική και νοτιότερα δεν έχει πρόβλημα ακόμη και τους χειμώνες που πέφτει λίγο χιόνι. Στα ορεινά όμως και στα βόρεια θέλει προφύλαξη, δηλαδή νότια έκθεση, κάλυψη του εδάφους γύρω απ' το φυτό με κοπριά και όλα τα άλλα «κόλπα» που κάνουμε για προστασία απ' το κρύο.  

Cassia corymbosa
Κάσσια (φωτ. Τ.Α.)
Το συγκεκριμένο είδος κάσσιας δεν έχει καμία σχέση το Cinnamomum obtusifolium  απ' το οποίο παράγεται η «κανέλα της Κίνας», αλλιώς κασία ή κάσσια, και αυτή. Επίσης, έχει μόνον απλή συγγένεια με την Cassia angustifolia, κοινώς γνωστή με το όνομα σένα, που είναι φαρμακευτικό φυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.