Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μπουγκανβίλια 2. Φύτευση

Φυτά που είναι σε γλάστρα, μπορούν να φυτευτούν στο χώμα ή να μεταφυτευτούν σε άλλη γλάστρα όλο το χρόνο. Καλό είναι όμως να αποφύγουμε τις περιόδους που έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη. Ειδικά τα φυλλοβόλα, τέτοιο είναι η και μπουγκανβίλια, μπορούμε να τα φυτέψουμε πολύ νωρίς την άνοιξη ή στο τέλος του χειμώνα όταν ακόμη τα φυτά είναι σε λήθαργο. 

Bougainvilea

Αυτά ισχύουν για όλα τα φυτά, η μπουγκανβίλια όμως έχει μία ιδιαιτερότητα: πρέπει να τη βγάλουμε με μεγάλη προσοχή απ' την παλιά γλάστρα, προσέχοντας να μη σπάσει η μπάλα του χώματος και κινδυνεύσει έτσι η κεντρική ρίζα του φυτού. Αν το φυτό είναι σε λήθαργο κινδυνεύει λιγότερο, γι΄αυτό το λόγο προτιμούμε τη φύτευση νωρίς το χειμώνα. 

Μάθετε για το όνομά της πατώντας εδώ. Για το κλάδεμά της πατήστε εδώ.




2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/8/17 19:19

    γεια σας εχω παρει τον μαιο 6 βουκαμβιλιες της εχω 5 ωρες στον ηλιο της εδινα λιπασμα σε κοκους κ το αλαξα σε κρισταλικο λιπασμα ανθοφοριας 5 10 42 και δεν βλεπω αναπτυξη των φυτων ειναι σε γλαστρες τι μπορει να φταιει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε υπομονή. Μέ δεδομένο ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού δεν ακούγεται περίεργο αυτό που περιγράφετε. Αν θέλετε απαντήστε μου στις εξής ερωτήσεις:
      Τις έχετε μεταφυτεύσει σε μεγαλύτερες γλάστρες; Το λίπασμα το δίνετε διαλυμένο σε νερό και κάθε πότε; Με το πότισμα τι γίνεται;
      Έχετε υπ' όψη ότι με 5 ώρες ήλιο τη μέρα δεν θα ανθίζουν τόσο πλούσια όσο αν ήταν σε μία ηλιόλουστη θέση.
      Συγγνώμη για την καθυστερήση αλλά είμαι «εκτός έδρας».

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.