Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Κατηφές


Ο κατηφές (Tagetes patula) είναι ένα μικρό εποχικό που ζει απ' την άνοιξη μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Τα άνθη του έχουν λαμπερές αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του καφέ και είναι μονόχρωμα ή δίχρωμα. Στην αγορά, βρίσκουμε σπόρους ή μικρά φυτά έτοιμα να ανθίσουν απ’ τα μέσα της άνοιξης και μετά.
Στη γλάστρα φυτεύουμε σε χώμα «εξωτερικού χώρου» εφοδιασμένο με λίγο λίπασμα που περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία (πλήρες). Η φύτευση στο χώμα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο: σκαλίζουμε καλά το έδαφος, ανοίγουμε έναν μικρό λάκκο, βάζουμε λίγους κόκκους λιπάσματος και το καλύπτουμε με χώμα. Μετά φυτεύουμε τον κατηφέ μας και ποτίζουμε.
Ποτίζουμε τακτικά όποτε στεγνώνει το χώμα του αποφεύγοντας να βρέχουμε τα φύλλα. Για να παραταθεί η ανθοφορία μέχρι το φθινόπωρο αφαιρούμε τα λουλούδια μόλις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Αυτό είναι και το μοναδικό «κλάδεμα» που κάνουμε. Το ίδιο το φυτό πεθαίνει μόλις αρχίσουν τα πρώτα κρύα.
Αν έχετε λαχανόκηπο μην παραλείψετε να φυτέψετε λίγους κατηφές γύρω του επειδή η παρουσία του απωθεί κάποιους εχθρούς των λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.