Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πεύκα, κάμπιες και αλλεργίες. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Αυτή την άνοιξη τα πεύκα στην Αττική δείχνουν να είναι σε κακή κατάσταση. Αυτό δεν το προκάλεσε η βαμβακάδα αλλά η κάμπια του πεύκου ή πιτυοκάμπη. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν μάλλον ζεστός και έτσι οι κάμπιες δεν σταμάτησαν να κάνουν ζημιές. Αυτή την εποχή κυκλοφορούν στο έδαφος προκαλώντας φαγούρα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις σε όσους έρθουν σε επαφή μ' αυτές. Ευτυχώς σε λίγες μέρες θα κρυφτούν μέσα στο χώμα για να μεταμορφωθούν και έτσι θα γλιτώσουμε απ΄τις αλλεργίες.
Η καταπολέμηση της κάμπιας του πεύκου γίνεται με ένα μικρόβιο, τον βάκιλο της Θουριγγίας. Σκευάσματά του κυκλοφορούν στην αγορά με διάφορες επωνυμίες. Το μικρόβιο αυτό βλάπτει μόνον τις κάμπιες των λεπιδόπτερων και τίποτε περισσότερο. Η καλύτερη στιγμή για να γίνει ο ψεκασμός είναι το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο). Το πρόβλημα όμως είναι, πως θα ψεκαστεί ένα πεύκο ύψους 7-8 ή και περισσότερων μέτρων, χωρίς το κόστος να γίνει δυσθεώρητο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.