Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κάποιος ρώτησε 10. Η τριανταφυλλιά άνθισε μία φορά.

Η Ελενα και πάλι ρώτησε το εξής: 

«Αγόρασα μια πολύ ωραία κόκκινη αρωματική τριανταφυλλιά (όχι αναρριχώμενη, μάλλον θαμνώδη). Την μεταφύτεψα, ΔΕΝ την κλάδεψα, άνθισε, έκοψα τα λουλούδια προσεκτικά και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα κόβω και στις άλλες μου τριανταφυλλιές, κι αυτόν ήταν.... Ούτε υποψία νέου άνθους... Τι έκανα λάθος;»


Υπάρχουν ποικιλίες τριανταφυλλιάς που ανθίζουν μία φορά το χρόνο, κάθε Μάιο ή και Ιούνιο. Αλλες ανθίζουν την άνοιξη και αργούν κάπως να δώσουν το δεύτερο κύμα τριαντάφυλλων. Ενώ υπάρχουν και εκείνες που έχουν συνεχώς ρόδα απ΄την άνοιξη μέχρι να αρχίσει ο χειμώνας. Είναι ζήτημα ποικιλίας. 


Άρα μάλλον δεν έχετε κάνει κάποιον λάθος χειρισμό. Εκτός αν δεχτούμε πως είναι λάθος να αγοράζει κανείς μία τριανταφυλλιά ή οποιοδήποτε φυτό, χωρίς να ξέρει το όνομα τις ποικιλίας του και τα χαρακτηριστικά της. Αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς αν ούτε στο φυτώριο ή στο κέντρο κήπου δεν ξέρουν το όνομα της ποικιλίας; 
Τριανταφυλλιά Kabuki
Η ποικιλία Kabuki ανθίζει συνέχεια.  



Τριανταφυλλιά Spectacular Palace
Η Spectacular Palace, το ίδιο, αλλά ... 
Τριανταφυλλιά Canary Bird
... η Canary Bird, ανθίζει μία φορά το χρόνο την άνοιξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.