Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Παρατείνουμε την ανθοφορία της διμορφοθήκης

Ο στόχος των φυτών στη Γη είναι να καταφέρουν να φτιάξουν σπέρματα, σπόρους δηλαδή, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει το είδος τους. Μεταχειρίζονται μάλιστα ένα σωρό κόλπα για να τα καταφέρουν. Όμως για να γίνουν οι σπόροι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εμφανιστούν άνθη. Εκεί θα γίνει η γονιμοποίηση. Έτσι, όταν ένα φυτό ανθίσει και φτιάξει σπόρους δεν έχει λόγο να ανθίσει ξανά παρά την επόμενη χρονιά. Η διμορφοθήκη (Demorphotheca sp.) είναι από τα φυτά που ακολουθούν αυτή την πρακτική. 


Διμορφοθήκη

Όμως εμείς οι άνθρωποι άλλα περιμένουμε από αυτήν. Περιμένουμε να χαρούμε τα άνθη της όσο περισσότερο γίνεται. Γι' αυτό και μόλις τα λουλούδια της «τελειώσουν» παίρνουμε το ψαλίδι και τα κόβουμε. 

Διμορφοθήκη

Μ' αυτό τον τρόπο η διμορφοθήκη θα αναγκαστεί να ανθίσει ξανά μέχρι να μην της το επιτρέπουν πια οι καιρικές συνθήκες. Δηλαδή κόβωντας τα «τελειωμένα» άνθη παρατείνουμε την ανθοφορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.