Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Μέχρι πότε κλαδεύουμε;

Το λεγόμενο «ανοιξιάτικο» κλάδεμα, γίνεται από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου περίπου. Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής, όσο πιο βόρεια είμαστε τόσο αργότερα ξεκινά και τόσο αργότερα τελειώνει. Στις αρχές αυτής της περιόδου κλαδεύουμε φυτά που δεν κινδυνεύουν από τις παγωνιές. Έτσι όταν, αφού κλαδέψουμε, βγάλουν τα φυτά νέους βλαστούς, αυτοί δεν θα κινδυνεύσουν από το κρύο. Λίγο αργότερα, κλαδεύουμε αυτά που κινδυνεύουν.
 Όλα αυτά τα κλαδέματα πρέπει να γίνουν πριν τα φυτά ξυπνήσουν απ΄τον χειμωνιάτικο λήθαργο. Καταλαβαίνουμε ότι ξύπνησαν επειδή βλέπουμε ότι στους οφθαλμούς των κλαδιών τους εμφανίστηκε η νέα βλάστηση. Τότε είναι πια αργά για να κλαδέψουμε και αν το κάνουμε θα χάσουμε τα άνθη και τα φύλλα που θα μας έδινε η νέα βλάστηση. 
Αυτά ισχύουν για φυτά που ανθίζουν πάνω σε κλαδιά που ξεκινούν να σχηματίζονται την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Τέτοια είναι, η θαμνώδης τριανταφυλλιά, η μπουγκανβίλια, το γιασεμί, το λιγούστρο το νυχτολούλουδο και πολλά ακόμη.

Σχετικά με το κλάδεμα δείτε και αυτό: 
Πότε κλαδεύουμε;

Οτιδήποτε σχετικό με το κλάδεμα υπάρχει σε αυτό το μπλογκ, θα το βρείτε πατώντας στην ετικέτα: κλάδεμα

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/3/13 04:42

    Hello, i thinκ that і ѕaw you viѕitеd mу blοg so i came to “return
    the favor”.I am trying to find things to enhance my site!
    I suppoѕe its ok to use a few of your ideаs!

    !

    Viѕit my weblog; work from home sydney

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.